Haladjunk a korral!

Évekkel (évtizedekkel) ezelőtt senki nem gondolt volna arra, hogy manapság, egyre többen keresik majd a gyengéd, természet adta tisztálkodás és tisztítás adta lehetőségeket, és nyúlnak vissza az emberi történelemből régóta ismert és regionálisan használt, ám a kereskedelem fejletlensége miatt más tájakra el nem jutott "eszközökhöz".
És teszik mindezt miért?
Sokan ráébredtek, hogy valamit tenni kell a nagyfokú, mindennapos környezetszennyezés ellen.
Sokan sejtik, hogy az immunrendszeri betegségek megemelkedett száma a szervezetünket ért károsító anyagok emelkedő mennyiségének köszönhető... sőt ez ma már kimutatható.
Van aki olcsóbb, takarékosabb életviteli lehetőségeket keres.
A reklámok, az újságok, nagy hatással vannak életünkre. Elhittük, hogy a takarítás és tisztálkodás során szükségünk van antibakteriális szerekre.
Pedig jó tudnunk: a lakástakarításnál nincs szükség a klóros, antibakteriális fertőtlenítőszerekre (kivétel talán a WC és szemetes), használhatjuk a normál tisztítószereket!
Mára már mindenféle takarításra van alternatív bio, öko tisztítószer, vagy éppen olyan szerek, melyek a természetben előforduló mikroorganizmusokat állítják az ember szolgálatába.
Tusfürdők helyett érdemes bőrbarát, magas növényi olajtartalmú szappanokat választani, vagy a magas minőségű, gyengéd fitokozmetikumokat.
Mosópor helyett érdemes kipróbálni a mosódiót, vagy a könnyen lebomló folyékony mosószereket.
A levegő frissen tartására a spray- használata helyett, inkább szellőztessen. A légfrissítőkben található kémiai anyagok ugyanis irritálják és gyengítik a nyálkahártyát, amelynek szintén fontos szerepe van a szervezet természetes védekezési mechanizmusában.
Az antibakteriális szerek eltüntetik bőrünkről a hasznos baktériumokat is, miközben egy normál szappan legfeljebb csak legyengíti őket. A bőr természetes savköpenyének leoldása pedig védtelenné teszi szervezetünket a kórokozók ellen.
A vegyszermentes életre való törekvés apró lépésekben valósítható meg, de csak nyerhetünk vele. :-)

0 megjegyzés:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Gold Price in India