Civil kezdeményezés

Helyszín:
Csepel, Kaisers áruház mellett, a piacnál
Időpont:
2009. 12. 20. délelőtt 11 óra.
Esemény:
Hajléktalan étkeztetés Szöllősi Ildikó szervezésében

Ma délelőtt a csepeli piacon Szöllősi Ildikó, a civil mozgalom egyik aktivistája és pár lelkes ember végigkérdezte a csepeli piac árusait, ki tudná segíteni hozzájárulásával a hajléktalanokért szervezett megmozdulását.
Nagyon sok ember csatlakozott adományaival. Fantasztikus volt látni, ahogy Ildikó üzletében elkezdtek gyűlni a húsleves alapanyagai: répa, hagyma, zeller, karalábé, karfiol, petrezselyem, fokhagyma, burgonya, gomba a zöldségesektől, csirke far-hát, húsos sertés csont a hentes üzletekből, levestészta a kisközértből.  A Jedlik Ányos Gimnázium igazgatója jó nagy "menzás" lábast adott a főzéshez, magánszemélyektől pedig több nagy fazék, és rezsó érkezett.


A magam tudásával én is hozzájárultam az önzetlen kezdeményezéshez, a zöldségek megpucolása beletelt pár órámba. :-) Elbeszélgettem közben egy 5-6 év körüli ikerpárral, akik érdeklődve ácsingóztak mellettem, mi a csudát csinál a néni a halom zöldséggel az üzlet közepén?
Mikor elköszöntek viccelődtünk, mert a kisfiú szerette volna elvinni a bevásárló kosarat én pedig mondtam neki, hogy rendben, de csak akkor, ha a piacról ő is kér zöldséget. :-)
Húsz perc múlva látom ám, hogy a csipet-csapat jön vissza és mindkét gyerkő kezében zacskó, bennük zöldség.
Büszkén mondák, hogy ezt ők kérték a hajléktalanoknak. Hitetlenkedve néztem az anyukájukra, figyelve az arcát, nem csalás, nem ámítás amit hallok? Nem! A gyerekek valóban kértek és kaptak felajánlást!
Ma délelőtt megtapasztaltam, hogy sok ember sok kicsi erőfeszítése összeadódik és nagy segítség lehet belőle a rászorulóknak.
Holnap, 2009. 12. 20.-án, vasárnap délelőtt 11-kor a Kaiser's épülete mellett, a piaccal szemben meleg húslevest kaphatnak, akiknek nap mint nap kevés jut.

Aki olvassa ezt a bejegyzést, kérem a megosztással adja tovább ismerőseinek. Előre is nagyon köszönöm!


0 megjegyzés:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Gold Price in India