Karácsonyi fények


Akár elhiszi a lelkünk, akár nem, bizony a Karácsony itt kopogtat az ajtóban. Sokan rohannak még, hogy az ünnepek előtt a szükséges teednőknek a végére érjenek, intézzék a bevásárlásokat, az ajándékokat és megkezdjék az előkészületeket az ünnepekre.
Sokan vannak, akik óvodás, iskolás korú gyermekeiket is bevonják ebbe a meghitt készülődésbe, hangulat teremtésbe, lakás díszítésbe.
Örömteli pillanatokat okozhat a közös lampion készítés, melyhez igazán nem sok előkészület szükséges, mégis gyönyörű munkák kerülhetnek ki a szorgos kezek alól, és akár ajándékba is adhatóak.

Ami feltétlenül szükséges:

Papír ragasztó
Papírvágó olló
Snitzer
Vonalzó
Színes csomagoló papír
Színes karton papír
Üveg vagy csempe lap
mécsestartó
mécses

A színes kartonból,  vágjatok ki akkora téglalap alakú darabot, amekkora kis ráhagyással (1 cm) a mécsestartót körüléri.
Amikor ez megvan, a téglalap széleitől legalább 1 centimétert körben meghagyva, szabadjára engedhetitek a fantáziátokat és különböző alakzatokat, figurákat, motívumokat vághattok ki a kartonból a snitzerrel, miután megrajzoltátok őket. A mintától függően a kivágásokat hagyhatod szabadon, de be is fedheted : a kartont a színére fektetve a kivágásokat körben beragasztózzuk és a méretre vágott színes csomagoló papírt ráragasztjuk.

Ha szép színes lampionokat szeretnél, alkalmazzatok minél több színt, figyelve arra, hogy a sötét színeken a gyertyafény nem tud áthatolni.
Válasszatok meleg, narancsos, citromos, piros, terrakotta színeket.
Amikor befedtetek a belső oldalon minden kivágást, alkossatok hegert a kartonpapírból és a 2 szélét (1 cm-es ráhagyást) ragasszátok össze. Ha megszáradt, húzzátok rá a mécsestartóba helyezett meggyújtott mécsesre... A látvány magáért fog beszélni! A siker garantált! :-)
Csodálatos élmény együtt dolgozni a gyerekekkel és ráhangolódni az ünnepekre.
Vidám, meghitt fényeket kívánok Nektek!


1 megjegyzés:

Unknown írta...

Jó ötlet! Köszi.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Gold Price in India