Kérdések / használat

Kaptam pár kérdést e-mailben, melyekre itt a blogban szeretnék válaszolni, hogy mások is hasznát vehessék az információnak. 
Szó volt már a mosódióról általánosságban, de felhasználóközelibbé a Ti kérdéseiteken keresztül válhat csak.

  • Hányszor használható a mosódió?
Egy adag  mosódiót 4-6 alkalommal tudsz használni!

(És ez persze sok mindentől függ, kezdve a mosódió minőségétől, fajtájától, a víz keménységétől, hőfokától, mosógéped állapotától...) 
Ki kell tapasztalnod, hogy Neked hogy a leghatékonyabb ez a természet adta szappan.
Mielőtt elkezdenéd használni a diót, mindenképpen tanácsolnám, hogy takarítsd ki alaposan a moszószer tartályokat és az öblítő rekeszt. Indíts el egy üres mosást 90 fokon 1-2 üveg 10-15%-os ecettel, így eltávolítod a létező összes vízkövet a gépedből. (Még azt is, amiről nem is álmodtál, hogy van.)
Ha géped kívül belül csillog, biztos lehetsz benne, hogy a korától telhető legnagyobb hatékonyságot fogja kifejteni...  
Nekem hasonló, elöltöltős készülékem volt, de két csapágyas cserbenhagyás, valamint folyamatos mosószer és öblítő letapadás valamint penészesedés után elváltak útjaink. 
Jelenleg felültöltős gépem van, ami soha nem látott még mosószert!
Kedvenc öblítőszer illatom sajnos van, ezért néha nosztalgiázom és mosóparfüm helyett abból rakok fél adagot a készülékbe. Fontos, hogy a letapadt öblítőszer csökkenti, vagy éppen gátolja a mosóparfüm hatékonyságát, mert nem tud lejutni a ruhák közé.

Ha olyan területen élsz, ahol kemény a víz, ahhoz, hogy megfelelő hatékonyságú lehessen a mosódió szükséged lesz vízlágyításra. Ezt megteheted a mosószódával, de fontos a mértékletesség, mert magas talajvízszintű területeken a talaj elszikesedését okozza!

Korábban már szó volt róla, hogy a szappan a mosódió héjból magasabb vízhőmérsékleten gyorsabban, alacsony hőmérsékleten lassabban oldódik ki, ezért függ a hőfoktól, hogy hányszor tudod használni.
A mosódiók közül az általam is forgalmazott Sapindus Mucorossit ajánlom, ez az Indiában honos nagy termésű, magas szappan tartalommal rendelkező fajta. Termését ha kézzel magozzák, a héja szépen egyben marad, nagyobb értéket képvisel a kereskedelemben. A géppel magozott héj darabos.

0 megjegyzés:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Gold Price in India