Segítség

December 30-án este "nagy unalmamban" felkapcsolódtam a világhálóra és letöltöttem e-mailjeimet. Amikor megláttam, hogy a webáruházam üzemeltetőjétől jött levél, kalapálni kezdett a szívem, hogy "hopsza!nosza! megrendelés?" de nem. Egy segítségkérő levél volt benne továbbítva.

A továbbított levél tartalma:


"jó napot kívánok,szeretném ha elolvasná ezt a levelet,kovács mónika vagyok szegvárról két gyermek édesanja az egyik fél éves vesebeteg ,a másik 5 éves kislány allergiás akit gyógyszeresen kezelnek,a kisfiam műtötték 6 hetesen a veséjét de még nincsen minden rendben mert a másik veséje is beteg.férjem szeptember óta munkanélküli,én gyesen vagyok itthon,adósságban uszunk és szeretnénk egy kis segítséget kérni nem magunknak hanem a gyerekeknek mert a mindennapi megélhetésünk sem biztosított már,ha kell mindent bizonyítok papírokkal,de kérem így karácsony lévén segítsenek,ne anyagilag hanem a termékükkel, ha csak egy kis csomagot dobnak fel már azért is hálásak lennénk önöknek vagy ha tudnának nekem valami otthon végezhető munkát adni a neten,minden apró segítség jól jönne.köszönöm boldog karácsonyt egy elkeseredett anya: kovács mónika szegvár rozmaring u 22.  6635"

Többször elolvastam a levelet. Tanakodtam magamban, mi tévő is legyek? Én nem cég vagyok. Megtehetem, hogy a családi kasszából segítek egy idegen embernek? Egy másik anyának? Nekem is van két gyermekem. Hál 'Istennek a férjemnek van munkája, adósságunk nincs. Áruházamban a gyermekeim és a nővérem gyermekeinek kinőtt ruháit árusítom, mindegyik szép, megkímélt állapotban.
Hamar döntésre jutottam. Írtam a hölgynek, hogy válogasson 10.000.- forint értékben a gyermekeinek ruhát, vagy kiegészítőt, amire szükségük van és a postaköltséget is én állom.
Tudom, sokan elengedték volna a semmibe ezt a segélykérést... én nem tettem és aztán jó volt olvasni a hölgy sorait:
"KEDVES BEATRIX, mégegyszer szeretném megköszönni ezt a felajállást ,mert nem volt teljes a karácsonyunk, de így az lett az év végére. köszönjük ,boldog  és sikerekben gazdag új évet kívánok önnek és családjának. tisztelettel kovács mónika"

majd később ezt:
"KEDVES BEATRIX,megérkezett a csomag és szeretném még egyszer megköszönni minden nagyon szép,köszönjük a meglepetést is amit csomagolt mellé,boldog,sikerekben gazdag új esztendőt kívánnék és köszönöm. tisztelettel:kovács mónika"

Az anyuka érettségizett varrónő. Férje karosszéria lakatos.
Mivel kisgyermekei vannak, otthon végezhető munkát keres, hogy életük rendeződjön. Aki tud, kérem segítsen Kovács Mónikának (monika124@freemail.hu)!

0 megjegyzés:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Gold Price in India