Mosóparfüm

Aki nagyon BIO szeretne mosni és az eddig használt öblítőt szeretné helyettesíteni kevésbé allergizáló, de mégis kellemes illatot biztosító szerrel, annak jó szívvel ajánlom a bio öblítőt, vagy a mosóparfümöt.

A mosóparfüm sokkal koncentráltabb mint a bio öblítő. Kellemes, lágy illatot kapsz, ha 10-20 cseppet raksz a mosógép öblítő rekeszébe. Ha az intenzív, jól érezhető illatot szereted, lehet 25-30 cseppet is fogsz használni alkalmanként.
Ha őszinte akarok lenni, be kell vallanom, hogy a mosóparfümmel sokan elégedettek, de vannak, akik csalódottak miután kipróbálják. A mosóparfüm megosztja a lelkes bio mosók táborát.
Hogy kinek miért tetszik, illetve miért nem, az sok mindentől függ.
  • Nem mindegy, például, hogy milyen illatot választunk. Lehet, hogy az üvegcsébe szagolva biztosak vagyunk benne, hogy megtaláltuk az igazit... és aztán a ruhánkon már nem is annyira tetszik.
  • Nem mindegy, hogy a mosógépünk milyen állapotban van. Az eltömődött, lerakódásos, vízköves mosogépben a mosóparfüm nem igazán tud érvényesülni.

Mindkét esetben a csalódás elkerülhető, ha először csak próba kiszerelést vásárolunk, és teszteljük a nyolc különböző illatot, illetve alapos tiszításnak, átmosásnak vetjük alá gépünket!

Illatok:
Narancs
Citrom
Alma
VaníliaSummerwind
Seebrise
Fresh Wind
Frühlinas-wiese

Az első négy minta elnevezése alapján képet alkothatunk, az illatáról :-) Az utóbbi négy azonban zsákbamacska. Próba-cseresznye! Nekem mindkét csoportból van kedvencem! :-)
Ha 10 cseppel számolunk / mosás kb. 100 mosásra lesz elegendő egy 10 ml-es üvegcse. 
Általában a mosóparfüm mix (8x10 ml) 2400.- és 2600.- Forint között kapható, üzlettől függően. Van ahol megbontják a csomagot és darbonkén is megvásárolható. :-) Ebben az estben 310.- Forint körüli árra számíthatunk.
Ha bármilyen oknál fogva Te azok közé tartoznál, akinek "nem jön be" a mosóparfüm, még mindíg van jópár lehetőség, ahol felhasználhatod az illatmintádat.
  1. Használhatod a szárítógépbe helyezve, miután átitattál vele egy textildarabot. (Egyik ismerősöm esküszik rá! Kipróbálnám... de nincs szárítógépem...)
  2. Használhatod autó illatosítóként, 
  3. wc illatosítónak, 
  4. vagy ruhák közé a szekrényedbe is helyezheted a parfümmel átitatott textilt.
A mosóparfümöt nem tudod helyettesítheted illóolajjal. A mosóparfüm emulgálószerrel van elkeverve, hogy a vízben homogén módon oldódjon és a ruháidon ne hagyjon foltot. Illóolaj használata esetén, bizony az olajfoltok meglátszódhatnak a ruháidon!

Ha kipróbálod és megtetszik a mosóparfüm, a rendszeres használatával több dolgot is nyerhetsz:
  • mosógépedben nem lesznek lerakódások az öblítő rekeszben és a csövekben (ismered a kivakarhatatlan penészes trutyit melyek leginkább az elöltöltős gépek rekeszeit lepik el?)
  • nem lesz allergizáló anyag a ruháid szálai között
  • nem kerül vegyszer a csatornákba
  • spórolsz, mert a mosóparfüm több hónapig elég! (bár tény, hogy egyszeri nagyobb kiadást jelent, mint egy kancsó bolti öblítőszer)
Már csak ezekért is érdemes kipróbálni! :o)

Ha használtál már mosóparfümöt (vagy csak tervezed), szívesen veszem megjegyzésedet! Kérlek, írj!

0 megjegyzés:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Gold Price in India