Ragacs

Mindenki ismeri már azt a kellemetlen ragaszkodást, ahogyan egyes terméktájékoztató matricák szinte szimbiózisba lépnek termékükkel. Egyszerűen levakarhatatlanok, leáztathatatlanok. A papírjuk, amit a legvégsőkik a termékhez kellene tapasztaniuk, már rég a kukában figyel cafatokban, de a ragacs továbbra is kitart. Leázni forró vízben sem akar, csak átalakul valami nyálkás trutyivá és a dörzsi szivaccsal is csak részeredmények érhetőek el, viszont a szivacs használhatatlanná válik. 
Gondolom ti is jártatok már így...
Van egy 3 éves IKEA fém fazekam. Imádom. Nem ragad le benne semmi, nagyon könnyű elmosogatni, csúcs egyszerűen. A termék matricája 3 éve nem jön le a fazékról, pedig rendszeresen mosom mosogató gépben is. Már régóta nem idegeskedem a cimke miatt, üsse kő, maradjon ha akar, a fazék külső oldalán található...
Anyukáméktól 1 éve kb kaptam egy másik fém fazekat, aminél nagyobb sikert reméltem, mert olyan szépen nekiindult a matrica.... hát, itt láthatjátok, meddig jutottam.  Ezt is sokszor használom, mosogatom kézzel, géppel...a ragasztó mégis marad rendületlenül!
Ma azonban sikerült egy üveg vajtartóra szert tennem, aminek a belső oldalára lett ragasztva a matrica, pont oda, ahol a vajnak lenne a helye!
Megkezdődött hát a sikamika. Már a 3:0 vereség elkönyvelésénél tartottam, amikor eszembe jutott a narancsos folt tisztító.
Nosza, kipróbáltam. Nagyon keveset nyomtam a ragasztós felületre és hagytam hatni kb. 5 percig. Kiöblítettem langyos vízzel és a ragasztónak nyoma sem volt! :-)
(A termékleírás szerint ez működik ragasztós textíliák esetében is, bár színtartóssági tesztet érdemes végezni bevetés előtt!)
A siker után újrapróbálkozom majd a két fém edénnyel is! :-)
A 100 ml-es próba kiszerelés megvásárolható a webáruházban!
A narancsolajos folt tisztító nagyon gazdaságos, mert 5 liter vízhez 3-4 kupaknyi szükséges csak!

5 megjegyzés:

Monika írta...

Ez nagy örömhír,mert megőrülök tőlük én is.:( Inkább hagyom a papírcímkét,mint a ragacsot,de a férjem előszeretettel szedi le a cetliket....és marad a ragacs nekem...

Trixi írta...

:-) rokon lelkek vagyunk?

eszterda írta...

Kedves Bea! Nézz be hozzám!!!

Unknown írta...

Pár éve kb 100 db polctartóval küzdöttem, mindegyiken két cimke volt, egyik a gyártóé, másik a kereskedelmi egységé. Milyen jól jött volna akkor egy kis narancsolaj... :-)

Trixi írta...

Mit mondjak Fagor mintabolt? Egy szavam nem lehet egyetlen nyamvad kis cimke miatt...nem irígyeltelek volna akkor, az biztos!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Gold Price in India