Sárkányka

Kisfiamnak van egy kedvenc sárkánykája. Helyesbítek: egyetlen kedvenc sárkánykája!
Pár hónapos korában arra lettem figyelmes, hogy az ágyacskájára kötött színes kendőket morzsolgatja elalvás közben. Egy ideig mindenféle rongyikát a keze ügyébe készítettem, aztán megpróbálkoztam a születésekor keresztanyukájától kapott plüss sárkánykával, amit addig csak társaságnak raktam Marci mellé...azóta elválaszthatatlanok. Van ám nagy sírás-rívás forgolódás, amikor alvás időre nem szárad meg a kimosott kedvenc! 
Ígyhát, nagyon ritkán kerül a mosógépbe a plüss morzsolgatni való és már igazán minősíthetetlen (ez enyhe kifejezés!) állapotban volt a sok nyáltól, mert fiam a szarvacskáit és a füleit szokta rágcsálni elalváskor.
Ma azonban megkeményítettem magam, lesz ami lesz, a sárkány glanc nem tűr halasztást! Meleg vizet öntöttem a lavórba, belenyomkodtam a sárkányt és megszórtam Nátrium-perkarbonáttal. Hagytam pezsegni, majd pálcikával többször átforgattam, a pecsétes partedlik társaságában. A mosógépben már várakozott egy adag fehér mosás, ide löttyintettem be az előáztatott sárkányt és szakálkákat az áztató lével együtt. 60 fokon mostam mosódióval, ecettel és 1/2 adag öblítővel öblítettem a végén.
Már nedves állapotában is igen ígéretes volt a látvány, estére pedig a forró radiátoron meg is száradt a kis kedvenc, úgyhogy az elalvás zökkenőmentes volt :-). (Lámpafénynél nem akartam fotózni, no de majd holnap reggel lefotózom és idebiggyesztem a megfiatalodott sárkányt.)

2 megjegyzés:

Lente Julcsi írta...

Milyen szép kicsi ember :o)

Trixi írta...

Köszi Julcsi, dagad a májam! :o)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Gold Price in India