Fordított sorrend

Minap beszélgettem barátnőmmel arról, hogy hogyan érhetjük el a számunkra legmegfelelőbb eredményt mosáskor...
Kiderült, hogy két biztos út is van arra, hogy ruháink szép tiszták és foltmentesek legyenek.
Mindkettőnk kisgyerekes anyuka, gyakori az étel okozta szennyeződés a ruhákon. Én a régi bevált módszert követem, a súlyosabb szennyeződést előbb helyileg kezelem, majd a mosógéppel kimosom a ruhaneműt.
Barátnőm forradalmi újítást vezetett be, mivel folyamatosan idő hiányban szenved.
Bekészíti a mosnivalót a gépbe és elindítja. Ha kész a mosás, elkezd teregetni és közben árgus szemekkel figyeli az esetlegesen megmaradt foltokat... aki keres, talál, de jóval kevesebbet, mint előtte volt... Természetesen az a ruhadarab, amelyik foltos maradt, nem megy át a minőség vizsgálaton és visszakerül a "kezelőbe" :-). Ekkor történik a helyi, kézi kezelés, folttalanítás, a megfelelő szerrel: Marhaepe szappan, fehérítő só, majd a ruhát öblíti és kicsipeszeli.
Nos, lehet hogy érdemes kipróbálni?

4 megjegyzés:

Lente Julcsi írta...

Érdekes,néhány hete ém is így csinálom :)

Trixi írta...

:-) és nem is mondtad!

Lente Julcsi írta...

Kedves Trixi!
Megosztom veled legújabb mosódiós élményünket:)
Tamás úgy döntött,hogy ideje az autó ülések kárpitját kitakarítani.Persze jött a kérdés,hogy:de mivel?A mosódió adott nálunk,gondoltam utánanézek hogyan lehet a megfelelő "elegyet" létrehozni,és nekiálltam kotyvasztani :)
Íme a recept ami nekünk bevált:kb.25db dióhéjat 1l vízben 10 percig forralok,majd leszűröm a főzetet.Kb 2 evőkanálnyi mosószódát keverek bele.
Ha kihűlt palackba zárom (pedig nem is szellem:))
A takarítógép tartályába kb. fél dl. főzet került,ezzel takarította ki Tamás az összes kérpitot,ami szerinte már nagyon koszos volt.(én nem láttam,de neki elhiszem :)A végeredménnyel teljesen elégedettek vagyunk mindketten,és bátran ajánlom mindenkinek ezt a fajta "Zöld" tisztítást.

Trixi írta...

Szia Julcsi!
Nagyon hálás vagyok, hogy megírtad ezt a felhasználási lehetőséget is! Kárpit tiszításra nem is gondoltam, pedig milyen kézenfekvő! Köszönöm! :-)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Gold Price in India