Hangyás vagyok?

:-) Nem, már nem, ugyanis kipróbáltam az új bio termékcsalád másik tagját, a C-Cide Insecticide-t (hát nem egyszerű a neve, de érdemes megjegyezni!).
A történetem a következő:
Családi kertes házban lakunk, nagyjából 10 éve költöztünk ide. Két-három éve kezdődött, hogy tavasszal pillanat alatt elleptek minket a hangyák, de minden szinten. Ez az invázió azóta minden évben megismétlődik. A kerti burkolat alól kitúrják a homokot és az apró sódert. A kerti növények gyökerei közt hangyapaloták épülnek, egész feltornyosodva a növény szárán. A lakásban hadiösvényeket taposnak nemcsak a konyhában, de az előszobát a nappalit is birtokba veszik. Hiába alkalmaztam eddig félve bármilyen vegyszert, fogták magukat és két perc alatt odébbtolták a hadiösvényt, meneteltek tovább. Éjszaka pedig? Kantinnak nézték a konyhapultot!
Nem, egyáltalán nem volt vicces. Egyenesen idegtépő, hogy takaríthatok bárhogy, lemoshatok mindent bármilyen okossággal, a hangyák csak menetelnek tovább...
A legtöbb háztartásban a mosogató alatt található a konyhai szeméttároló. Ez nálunk is így van. Én oda csak a nem komposztálható dolgokat teszem, mert ami lebomlik, az helyből megy a komposzt gyűtőbe, mégis a hangyák folyamatosan vizitelik a kukát a szekrény belsejében.
Mivel ez a terület volt a leginkább érintett a hangyainvázóban, előkaptam a C-Cide-t és alaposan bespriccantottam vele a hangyaútvonalat.
Leírhatatlan volt a pillanat, mivel nem történt semmi, a hangyák csak meneteltek tovább. Ez a hangyátlanítás leghumánosabb módja! Sehol egy döglött hangya! Sehol büdös méregszag (enyhe mandula illat azonban igen), se hajtógáz, mivel pumpás a termék flakonja!
Fél nap elteltével, láss csodát, a hangyák eltűntek. Azóta (3 napja) csak elvétve lézeng egy-két példány, de szerintem egy második kezeléssel ők is meggyőzhetőek a terület elhagyásáról. :-)
A C-Cide Rovarirtóról érdemes tudni, hogy C-vitamin alapú biotechnológiai termék. Növényekre káros, tehát fűben, virágokon, növényeken nem alkalmazható!
Bővebb leírást olvashattok az áruházban!

0 megjegyzés:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Gold Price in India