Krisna-völgy

Előző bejegyzésemben írtam, hogy a Krisna-völgyi három napos búcsú óriási élményekkel gazdagított engem.
Azon túl, hogy rengeteg, a bio termékek és bio gazdálkodás iránt érdeklődő, vagy a Krisnatudatú hívők mindennapjaira kíváncsi látogatóval találkoztam, ez a három nap több volt számomra, mint egyszerű munka/kikapcsolódás.
Fantasztikus, kedves Krisna hívőkkel ismerkedtem meg, akikhez bármilyen kérdéssel nyugodtan lehetett fordulni, mindíg segítőkészséget tapasztaltam a részükről. Csodálatos volt betekinteni mindennapjaikba és őszinte tisztelet ébredt bennem, hogy mindazt ami ott többszáz hektáron létrejött, saját két kezüknek és a türelemben, munkával eltöltött 16 évnek köszönhető.Tehenészetük, bio veteményesük példaértékű.

Méhészetükből az asztalaikra kerülő saját termékeik kíválóak.


Láttam dolgozni a földeken a férfiakat, amint a szénát gyűjtötték be az ökrös szekérrel. 

Láttam, amint a közösségbeli nagyobb gyermekek (gyönyörű színes, vidám ruhákban) napközis programban vettek rész. Egy sem csellengett a világban.

Láttam az esti szertartáson (merthogy azt sem lehetett kihagyni) amint az egész napos dolog után a templomteremben összegyűlt a közösség és zenével, vidám hangulatban Krisnának adott tiszteletet.
Több volt ez számomra mint egyszerű kíváncsiság kielégítés. Ez élmény volt a javából! A koncerthangulat magával ragadott és én is énekeltem velük, ütemre ringott a testünk amint a padlón törökülésben ültünk. A péntek esti tisztelet Kirtan-al, ért véget, melynek egyszerűbb lépéseit még tudtam követni, aztán a férfiaktól külön csoportba rendeződött nőket már csak nézni tudtam, ahogy átadják magukat az önfeledt, mosolyt varázsoló esti táncnak.
Szombaton és vasárnap is részt vettem az esti "megmozduláson" de ezeken a napokon a zenés szertartás elcsendesüléssel és meditációval zárult. Megkapó élmény volt látni, amint az egyik 1 év körüli kisfiú, édesanyja lábainál egy leterített szivacson oly békésen aludt, mintha néma csend lenne körülötte.
A szertartás érdekessége, hogy mindenki akkor kapcsolódhat be, amikor tud. Így érkezett már az istentisztelet alatt egy anyuka egy 2 év körüli kisfiúval, aki ugyanúgy mint édesanyja letérdelt, majd a homlokát a márványpadlónak érintve üdvözölte Krisnát. :-)
Vasárnap már csak kimeríthetetlen kíváncsiságom miatt is a kora reggeli, 4:30-as meditáción is részt vettem. Meglepően sokan érkeztek a templomba gyalogosan a sötét, hűvös hajnalban.

A Krisna völgyi napjaim alatt barátságot kötöttem Judittal, aki a templom shopjában dolgozik és aki a 3 nap alatt rengeteg kérdésemre válaszolt, útba igazított, segített nekem. Mesélt magáról, életéről és meghallgatta az én történetemet.
Kívánok mindenkinek ilyen  tartalmas napokat, ha Krisnavölgybe látogat, ahol a faluban vendégház várja az oda látogatót, így a környék bejárására több napot is lehet szánni.

2 megjegyzés:

Bea írta...

Jó volt olvasni , örülök, hogy jól érezted magadat.
Tetzsik a régi sablon. :)

Trixi írta...

:-)
Köszönöm Bea!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Gold Price in India