Fesztiváli élmények

A XIV. Vegetáriánus Fesztivál újabb tapasztalatokkal és élményekkel gazdagított engem. Rengeteg érdeklődő volt. :-) Ismét megtapasztalhattam, hogy mennyi ember nyitott a változásra, az újra, vagy éppen a megerősítésre, a részletesebb információkra.
Manapság már annyi útját kínálják az egészség megőrzésének vagy elérésének hogy az szinte zavarba ejtő.
Mivel "kiállító" voltam, időm nem engedte, hogy részt vegyek a különböző előadásokon, pedig magyar és külföldi előadók egyaránt szerepeltek a pódiumon. Szívből sajnálom, hogy a programokon nem tudtam részt venni, hiszen a Tibeti Hangtálak -  meditáció, a gyerekkori allergiák kezelése a táplálkozással, a a vegetáriánus életmód a nemártás elveinek mentén, az indiai klasszikus tánc, az odisszi tánc, a jóga bemutató, mind-mind érdekelt volna. Lehet, jövőre mint érdeklődő megyek?! :-)

Hogy miért is áll hozzám közel a vegetárianizmus? Én fenntartások nélkül elfogadom, hogy a hús elhagyható az étrendből.
Jószívvel ajánlom, aki egy kicsi késztetést is érez rá, próbáljon ki egy teljes hetet finom vegetáriánus ételek fogyasztásával. :-) Kíváncsi vagyok az eredményekre!
A tapasztalatokat várom megjegyzésbe! :-)

Visszatérve a fesztiválra, nagyon sok érdeklődő akadt az én standomnál is. Volt köztük aki ismeri már a mosódiót és volt, aki még csak nem is hallott róla. A vásárlóközönség nagyobb része óvatos duhajként próbacsomaggal kezdett, de voltak vállalkozó szelleműek is, akik negyedéves csomagot vettek. Volt egy úr, aki nagyon határozottan 1 kg-os kiszerelést vitt. :-)
Érdeklődés övezte a marhaepe kivonatot tartalmazó foltisztító szereket, a női intim higiéniás eszközöket és a mosóparfümöket, valamint az Aleppo szappant is.

Biztos vagyok benne, hogy a kiállítók nagy része a fesztivál után tud pár olyan történetet mesélni, ami megtörtént a standjánál... vicces, vagy bosszúságot okozó esetek.
Ami velem megesett:
Épp egy házaspárral beszélgettem, mikor az asztal sarkánál megállt egy 25 év körüli fiatalember és -fél szemmel láttam-  nagyon komoly tekintettel fürkészte az asztalon lévő egységcsomagokat. Beszélgettem tovább a házaspárral, egyszercsak arra lettem figyelmes, hogy a fiatalember étkezik, valamit ropogtat. Felébredt bennem a gyanú, hogy az asztal sarkára kihelyezett kosárkában lévő dióhéjakból csemegézik.
A továbbiakban megosztottam a figyelmemet és sikerült elkapnom azt a pillanatot, mikor laza mozdulattal a kövekező dióhéjat is a szájába lendítette.
Ekkor megszólítottam: Bocsánat, ne haragudj, de éppen mosódiót eszel!
Valamit motyogott teli szájjal, majd az ajtó felé indult... a kanyarban még láttam, amit a tenyerébe köpi a héjakat. :-(

Két dolog biztos.
  1. Az általam értékesített mosódióhéj mindíg friss, igencsak kívánatos. :-)
  2. A mosódióhéj kegyetlenül keserű!
Nem értem az első után hogy tudott bekapni még egyet?


2 megjegyzés:

eszterda írta...

Ez vicces volt! De biztodan nagyon jó lehetett a fesztivál!:)))

Névtelen írta...

"Ekkor megszólítottam: Bocsánat, ne haragudj, de éppen mosódiót eszel!
Valamit motyogott teli szájjal, majd az ajtó felé indult... a kanyarban még láttam, amit a tenyerébe köpi a héjakat. :-("

Ez nagyon tetszett!!! :)
Elképzelem az emberke arcmimikáját:)

De a tiédet is:)

Lehet, hogy nem mosott reggel fogat az úriember!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Gold Price in India