Folttisztítás - Vér

A minap Marci fiam, becsúszó szereléssel próbálkozott a fürdőszoba ajtóban. Totális siker volt: az esti Heim Pál baleseti ellátás után itthon már csak ledobáltuk róla az összevérzett ruhákat, lemosdattam melegvizes textilpelenkával és leraktuk bubukálni.
Másnap szembesültem a szennyessel. A színes ruházatot beraktam hideg vízbe ázni, későbbre hagytam a már jól bevált marhaepés tisztításhoz, míg az éppen csak egy pöttyel ékeskedő trikót a BIONUR folt tisztító pasztával kezeltem. 
(Szurkoltam, hogy átmenjen a vizsgán, mert ezt a terméket szeretném a közeljövőben az áruházban forgalmazni. Tudom, vicces ez a kis pöttyöcske, de azért mégiscsak egy 1 napos beszáradt vérfolt...)
Tehát az első képen látszik a még érintetlen vérpötty. A második képen a felületre kentem a folttisztító pasztát, majd benedvesítettem, bedörzsöltem. Hagytam hatni, majd folyó víz alatt kézzel átdörzsöltem, kiöblítettem. A végeredmény egy nagyon halvány sárga szennyeződés lett. A negyedik képen  látszik, hogy ismét kezeltem a pasztával.
További képeket nem készítettem, mert az újabb öblítés után már csak a hófehér trikót tudtam volna fotózni. :-)
Csak fehér, vagy fehérítésre szánt textilen ajánlott az alkalmazása, mert a könnyen kiveszi az anyag színét.
Korábban már teszteltem egy szürke kapucnis felsőt vele, amin két nagy golyóstollból származó tintacsík volt... igen, a kezelés helye sajnos megfakult, de a tintacsíkok is eltűntek!
A folttisztítóról érdemes tudni, hogy magyar termék. A gyártó cég egy dinamikusan fejlődő magyar vállalat, mely nagy figyelmet szentel a környezet kímélésének, ezért a gyártás során szükséges energia nagy részét napkollektorokból és más, megújuló energiaforrásokból nyeri. Termékei egy része eredeti svájci, megvásárolt receptúra alapján készül. Évek óta beszállítója több külföldi gyárnak, sőt, elmondhatjuk hogy a vállalkozás alapjait a külföldi megrendelések minőségi teljesítése által tudta lerakni. Termékei környezetbarát tisztítószerek, melyek hamar lebomlanak. Nem tartalmaznak foszfátokat. :-)4 megjegyzés:

Mary írta...

Erre a termékre biztos vevő leszek!
Gondolom más szennyeződéssel is elbánik.

Trixi írta...

Szia Maryenne, köszönöm, hogy olvasol. :-)
Igen, más szennyeződésekkel is elbánik a gyártó szerint, mint például a rozsda, jód, tinta, gyümölcsfoltok...

Mary írta...

Szívesen. Rendeltem nálad és megvagyok elégedve a portékáddal!:)

Trixi írta...

Köszönöm, örömmel "hallom"! :-)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Gold Price in India