Testápoló olaj


Nagyjából egy hete írtam bejegyzésemet az immár Magyarországon is kapható Agronatura Bio kozmetikumcsaládról.
Akkor még csak általános ismereteket tudtam leírni a termékről, ma már  azonban saját tapasztalataimat tudom megosztani veletek a damask rózsa illóolajos testápolóról.
Megmondom őszintén, hogy a rózsaolajjal kapcsolatosan mindig a 20-30 évvel ezelőtti, Törökországból behozott kis fiolás rózsaparfümök jutottak eszembe a maguk tömény arroganciájával. Elég volt belőlük egy-két csepp és máris illatoztunk mint a tubarózsa. Emiatt a régi tapasztalat miatt, valahol a kíváncsiságom mögött, egy kis félelem is bujkált az olasz termékekkel kapcsolatban. Bár a gyártó hangsúlyozza, hogy termékei lágy virágillatúak, de ugye kinek mi a lágy, enyhe?
Az olaszokban azonban kozmetikum téren most sem kellett csalódnom.
Ízlésük van, az már biztos! :-)

Azt a terméket kezdtem tesztelni, amelyikkel (mint olaj) a legnagyobb félelmeim voltak. Többször próbálkoztam már ugyanis több nagy nevű, márkás ám nem bio termék használatával, abban a reményben, hogy ez most tuti jó lesz a bőrömnek... és mindig ugyanazt a csúfos eredményt kaptam: a bekent testfelület allergiás reakciója következtében 2-3 hétig vakaróztam és vártam, hogy végre lelohadjanak a piros pöttyeim (és persze átkoztam magam, hogy hogyan is hihetek pont én a reklámoknak???)
Szóval. Nagy levegőt vettem, és bekentem magam az Agronatura bio rózsaolajával. :-) Azóta sem bánom! :-)
A bőröm lágy, selymes lett. (Tényleg olyan, mintha selymen futna a kezem.) Nem ragad, nem tapad, gyönyörűen, gyorsan beszívódik, és az illata! Könnyed, púderes-rózsa, nem tömény, nem hivalkodó, szerény, a háttérben mégis lágyan ott van. Fantasztikus. :-)

Nem egy összetevős termék, ezért leírom, hogy mik az alapanyagok, hiszen vannak nagyon érzékeny emberek, akiknél még egyes növényi összetevők esetén is allergiás reakciók léphetnek fel.

Összetevők:
Cocoglycerides, Dicaprylyl, Carbonate, Caprylic/Capric trigliceride, Coco Caprylate/Caprate, Dycapril Ether, Rosa Damascena Distillate*, Olea Europaea Oil, Topocherol, Sunflower seed*, Oil glycerides, Linalool, Rosa Damascena flower oil*, Gossypium oil, Limonene, Geraniol, Ascorbyl falmitate, Lecithin, Citric Acid.
* Organikus agrogazdaságból

0 megjegyzés:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Gold Price in India