Illóolajok

Régi álmomat kezdtem valóra váltani az ünnepek alatt. Mostanra elkészültem az illóolajok és bázisolajok feltöltésével, az egyéb aromaterápiás termékeken pedig még dolgozok :-).
A többi webáruháztól eltérően elrugaszkodtam a szokásos termékfotóktól, hiszen annyi egyforma üvegcse és csomagolás között elvész az ember.
Áruházunkban rendhagyó módon növényhatározó képek illusztrálják a különböző illóolajok "származását".
Saját magamból kiindulva, remélem mindenki számára természetközelibbé sikerül tennem az illóolajok világát.
Milyen is az a növény, virág, mag, termés, gyümölcs, amiből a kinyert olaj származik? Miből nyerték azt, amit magunkra kenünk, amit szappankészítés során a szappanhoz adunk, amit házi készítésű krémeinkbe teszünk, vagy amit egyszerűen csak aromamécseseinkbe csepegtetünk?
Mára már sokszor semmitmondóak a növények nevei. Hallottunk ugyan róluk, tudjuk hogy léteznek, tudjuk, hogy már a régi, mitológiai időkben is keresett és drága cikk volt az olajuk vagy a gyantájuk, mégis ismereteink nem terjednek ki magukra a növényekre. Milyen kár pedig!
Oldalunkon látni fogjátok, hogy  a természet micsoda növényi szépségekbe - furcsaságokba rejti kincseit, a gyógyító olajakat. :-)

Nagyon sok szeretettel ajánlom figyelmetekbe áruházunk Aromaterápiás "részlegét". :-) Remélem a feltöltött 72 illóolaj és bázisolaj között tudtok majd csemegézni és olyan terméket is megtaláltok, amit eddig a patikusnál, vagy a közeli bioboltosnál nem tudtatok beszerezni. Remélem segíthetek.
Igyekeztem jól használható információkat is feltölteni az egyes termékekhez.

Most, itt a blogban szeretném bemutatni Nektek egyik kedvencemet a Homoktövis bázisolajat, amely ilyenkor, a tél derekán, már tavaly is segített eltüntetni Marci arcpírját.

A homoktövis zsíros olaj a homoktövis (Hippophaë rhamnoides) friss, összezúzott terméseiből szezámmag-olajjal készült olajos kivonat. A termés sebgyógyító és gyulladáscsökkentő hatású vegyületei mellett a szezámmagolaj fontos zsírsavösszetevőit (olajsav és linolsav) is tartalmazza, amelyek bőrszárazságot enyhítő és bőrtápláló hatásúak.
A homoktövis termések sebgyógyító hatású karotinoid-vegyületeinek köszönhetően a homoktövisolaj (olajos kivonat) általános bőrápoló és bőrvédő olajként önmagában is alkalmazható.


Bővebbet a wikipédiában olvashattok még róla, s ha valaki kedvet kapna, kertjében ültethet is homoktövist, gyümölcsét szüretelheti, s feldolgozhatja.

Íme egy recept, amit a neten találtam:

Homoktövis mézben
A bogyókat lemossuk, leszárítjuk, kisebb üvegeket körülbelül háromnegyed részig töltünk velük, majd mézzel felöntjük, s lezárjuk. Hetente egyszer-kétszer megforgatjuk, s mielőtt kibontanánk, legalább egy hónapig hagyjuk összeérni. Kitűnő téli vitaminpótló, immunerősítő, a meghűléses betegségek megelőzésére is rendkívül alkalmas. A vadon termők védettek, csak a termesztett növények bogyói gyűjthetők!

2 megjegyzés:

eszterda írta...

Jaj, de szép a fotó, izgi a téma!:)

Trixi írta...

Köszönöm eszterda! :-)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Gold Price in India