Mágnesgyűrű és élettani hatásai

Folytatnám előző bejegyzésemet a vízlágyító mágnesgyűrűről, melynek élettani hatásai jól megfigyelhetőek, mert a szervezet számára rendkívül hasznos víz nyerhető a használatával.

Sajnos saját véleményt egyenlőre nem tudok megfogalmazni, mert még  csak kacérkodom a gondolattal, hogy felszereltetek egy ilyet, így hát kénytelen vagyok a forgalmazó ajánlásait megosztani veletek…
(Ha esetleg van olyan kedves olvasóm, akinek már van és akár elégedett vele, akár nem, valamint tapasztalatait szívesen megosztaná velünk, kérem, hagyjon bejegyzést, vagy írjon nekem a fejlécben található e-mail-re kattintva)

Tehát, 
a mágnesesen kezelt víz élettani hatásai:

  • Elősegíti az emésztést, emésztőszerveinkben meggátolja, illetve késlelteti a lerakódásokat (epekő, vesekő).
  • Nyugtató hatású az idegrendszerre.
  • Reumatikus megbetegedéseket részben tünetmentesíti, illetve az ilyen jellegű megbetegedéseket megelőzi.
  • Kezelt víz fogyasztása esetén nem képződik kalcit.

Növényeink ápolása:

  • A kezelt víz jobban oldja, vonzza a nitrogén molekulákat (Esővíz hatás!).
  • A hálózati vízhez viszonyítva 3-4-szer finomabb cseppek keletkeznek (Pl. leveleken nem marad lepedék)
  • A gyökérzet rugalmasabb lesz és hamarabb veszi át a tápanyagot.
Konyhatündérek figyelem!!! :-)

Otthoni sütés-főzés:


  • A tésztafélék sütése esetén a végtermék „szivacsosabb" , kellemesebb ízű lesz.
  • A főzési idő csökken (Zárt edényű főzésnél fokozottabb figyelem szükséges).

A működési elv:

A mágnesek polarizálják és ionizálják az átáramló vizet és a benne lévő oldott ásványi anyagokat. Ennek hatására a kalcit (vízkõ, CaCO3) helyett vele azonos vegyjelű, de eltérő kristályszerkezetű aragonit képződik a mészkiválás során. (A két anyag kb. úgy különbözik egymástól, mint pl. a gyémánt és a grafit. Mindkettő tiszta szén, vegyjelük azonos, de kristályszerkezetük és tulajdonságaik (pl. keménység) jelentősen eltérnek.)

(A mágnesgyűrű azonban nem vastalanítja, nem nitrátmentesíti, nem szűri a vizet!)Hatásmechanizmusa:

Akadályozza a vízben oldott ásványok vízkő (kalcit) formájú kiválását. A már korábban lerakódott kalcit is fokozatosan átalakul és leoldódik az aktivált víz hatására, csupán egy korrózió gátló aragonitfilm marad hátra jellemzően a csőben. A bojlerek alján képződő lerakódások könnyen eltávolíthatók, a mészkőfoltok egyszerűbben eltávolíthatóak.


·        A már kialakult kalcitlerakódások fokozatosan átalakulnak, porózussá válnak és lemorzsolódnak, majd egy vékony védőfilm kivételével eltávoznak a teljes vízvezeték rendszerből. A folyamat sebessége függ az átfolyó víz keménységétől, ezért előfordulhat, hogy csak néhány hét után válik szemmel is láthatóvá.
·        Megakadályozza az újabb kalcitlerakódások kialakulását. A vízcsapokon, zuhanyzórózsán és más háztartási készülékeken kevesebb és könnyedén eltávolítható lerakódás jelentkezik.
·        A vízmelegítő berendezések (kávéfőző, mosógép, bojler, mosogatógép, stb.) élettartama megnő. A fűtőszálak megtisztulnak, teljesítményük nõ, energiafogyasztásuk csökken.
·        A mosó- ill. mosogatógép tisztító képessége, hatékonysága megnő. A felhasznált mosószer, tisztítószer, regeneráló só mennyisége észrevehetően csökken. (kb 50%-al)
·        Az érzékeny bőrűeknél fürdés után jelentkező bőrpír, allergiás tünetek csökkennek, sok esetben megszűnnek.
·        A víz összetétele nem változik.
·        Az élőlények (ember, állat és növények) egészséges életműködését, növekedését az így kezelt víz nagymértékben elősegíti. A Gödöllői Agrártudományi Egyetemen végzett vizsgálatok alapján kiderült, hogy a kezelt vízzel öntözött növények gyorsabban, nagyobbra fejlődnek, virágjuk ill. termésük nagyobb, szebb betegségekkel szemben ellenállóbbak. Állattenyésztő telepeken tapasztalták a hím állatok nemi teljesítőképességének egészséges fokozódását, testi funkcióik javulását, a betegségekkel szembeni nagyobb ellenálló képességet.

A fentiek azt hiszem tényleg kecsegtetőek.

7 megjegyzés:

Ledorka írta...

Én már olvastam róla olyan véleményeket, hogy beavatkozik a természet rendjébe, kezelt víz jut ki, ami tisztítás után visszakerül a természetes vizekbe, és a halak, vizi élőlények normális életét felborítja.
Nem értek hozzá, de elgondolkodtató volt az a cikk... Ettől még lehet, hogy szuper találmány ám. :)

Trixi írta...

Köszönöm Lidércke. :-) Jó lenne olvasni azt a cikket... nem tudod megküldeni a linkjét?
Így elsőre nem értem mit értett a cikk írója a "kezelt" víz alatt, hiszen itt nincs elvéve semmi, sem pedig hozzáadva a vízhez... a mágnesesség pedig nem mérgező.
?
Van valakinek esetleg konkrét gyakorlati tapasztalata? Szívesen látom a bejegyzéseket a témában :-)

Ledorka írta...

Az a baj, hogy nem emlékszem, hol olvastam. :(
A kezelésen olyasmit értett, hogy a mágnesesség megváltoztatja a részecskék elhelyezkedését, összekötését, más lesz a víz szerkezete. Mondom, nem értek hozzá... :)

Ledorka írta...

Találtam most egy 2007-es fórumhozzászólást, ami olyasmit tartalmaz, mint amit anno olvastam, bár más a megközelítés:
"Jan
2007.07.02. 00:49

Sok szó esik itt az ÖKOMAG "csodálatos" hatásáról. Ez egy egyszerű műanyag golyó, amelben mágnesek vannak. Valóban csökkenti a víz felületi feszültségét és így kevesebb mosószerre van szükség. Cserébe átmágnesezi a vizet és ez a mágnesezett víz a szennycsatornán át bejut a folyókba is. Itt sajnos nincs lehetőség, hogy kifejtsem a mágnesesség szellemtudományi hátterét. Aki érti tudja, hogy mit írok ide, aki nem még megértheti. Olvassa el Rudolf Steinernek: A Vér éterizációja előadását és az utolsó írását: A természetitől a természet alattiba! Az elektromosság, a mágnesesség és a maghasadás a természet alattihoz tartozik. Amikor a fényéter behatol a természet alattiba, akkor létrejön az elektromosság, ez Lucifer birodalma. Ide tartozik a mehanikus technika. Amikor a kémiai vagy csengő bongó (klang) éter behatol a természet alattiba, akkor létrejön a mágnesesség, ez Ahriman birodalma. Ide tartozik a kémiai technika, például a mosópor. Amikor az életéter behatol a természet alattiba, akkor létrejön a harmadik erő. Ide tartozik a maghasadás. Ez pedig az Azurák birodalma.Ide tartozik az elektronikus technika.
Amikor átmágnesezzük a vizet és a ruhánkat, akkor ezt az ahrimáni principiummal átjárt vizet engedjük a folyókba és ezzel az ahrimáni principiummal áthatott ruhát hordjuk magunkon. Ezt hordjuk az étertestünkben vagy (sokaknak jobban érthető) az auránkban. Étertest és aura nem ugyanaz...Mi a megoldás?...Olyan mosószert kellene használni, amely nem teszi tönkre az élővizeket és mindegy, hogy mennyit használunk belőle. Ráadásul gyógyítólag hat a vizekre. Van ilyen. Sajnos nem sok, mert nem ipari méretekben álítja elő a kidolgozója. Rudolf Steiner szellemtudományos elméletén alapulnak ezek a készítmének. Mosópor, sampoo, fogporés szappanok külömböző célokra.Főbb alapagyaguk: Kréta szigetéről olivaolaj, dinamizált propolisz és szóda. Németországban minden nagyobb folyóba folyik már ilyen tisztítószer. Nagymértékben csökkenti az iszapképződést.
Üdvözlettel "
Itt a link: http://www.tudatosvásárló.hu/forum/69

Trixi írta...

Köszönöm a cikket. Huh ütős! Elgondolkodtató.. de nem igazán tudok vele azonosulni. A Föld maga is saját mágneses térrel rendelkezik, életünk minden másodpercében hat ránk. Nagyon érdekes a wikipédia leírása erről a témáról. :-)

http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6ldi_m%C3%A1gneses_mez%C5%91

Ledorka írta...

Jaj, nem akartam ám okoskodni, csak eszembe jutott, hogy anno, amikor olvastam azt a cikket, amit már nem találok, erősen elgondolkodtam a dolgon. Mélyen nem merültem el a témában, csak nyomot hagyott bennem.
Szép napot neked! :)

Trixi írta...

Kedves Lidércke! Nem, nem gondolom, hogy okoskodnál. Sőt, számomra új létező nézetet osztottál meg evvel a cikk idézettel.
Én a "tudományos" megközelítés híve vagyok, ha időm engedi szívesen olvasom a GEO, a 3. évezred és ezekhez hasonló magazinokat. Mindemellett hiszem, hogy léteznie kell valami egyetemes, mindent körfolyamatban tartó "tervezőnek".

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Gold Price in India