Velúr csizma

Csütörtökön a Facebookon beszélgettem Zalán, Luca és Zete anyukájával. Van egy bézs velúr csizmája, amire már ráférne egy kis tisztítás, de tanácstalan volt, mivel fogjon hozzá.
Én korábban a cipőboltban vásárolt velúrtisztítóval és gumikefével pucoltam a velúr cipőimet. Krisztina azt mondta, hogy ő a csizma bőr részét már többször lemosta marhaepe szappannal és mindíg gyönyörű lett a csizma azon része. A férje bátorította, hogy essen neki a velúr résznek is a marhaepe szappannal.
Javasoltam, hogy ha nekilát, akkor a szórófejes szappant próbálja meg, az nem ragad a bőr rostjaiba.
Hogy ne kelljen feleslegesen megvásárolnia a szórófejes marhaepe szappant, csak akkor, ha valóban tudja is majd erre a célra használni, gyorsan előrántottam az én barna velúr félszárúmat és nekiestem. :-)

A cipők orrát befújtam a Heitmann 250-ml-es szórófejes, marhaepe kivonatot tartalmazó folyékony folttisztítóval. A kifújáskor keletkező hab azonnal összeesik és eltűnik, úgyhogy, bár gyors voltam, majdhogynem csak a hab emlékét sikerült lefotóznom. :-)


 
A terméket kb 10-15 percig hagytam a cipőkön, majd langyos vízzel leöblítettem azokat. Lemosáskor színvesztés nem volt, a szappan nem fakította ki a cipőt és már nedvesen, sötéten látszott, hogy a cipő a száradás után szép lesz. Gyorsan visszaigazoltan az eredményt Krisztinának a Facebookon, így az áruházban a kosárba rakott termékeket meg is rendelte.

A csizma azóta megszáradt és valóban szép lett, de egy dolog hibádzik, ugyanis jól látható maradt, hogy melyik rész lett tisztítva, és melyik nem. 

Ne rémüljetek meg, a valóságban gyönyörű szép barna maradt a csizma és ennél sokkal árnyaltabb a kontraszt a mosott és mosatlan között, de ma kénytelen voltam vaku mellett fényképezni a borongós időre való tekintettel... :-( a fényviszonyok miatt ilyenre sikerült.

Ha kisüt a napocska, gyorsan lefotózom majd megint.  :-) 


És sikerült is: íme a napfényes eredmény direkt és szórt fénynél:
Szóval, alkalomadtán vár még rám egy futam, a csizmákat teljes egészében be kell spriccolnom a marhaepével és utána az egészet leöblíteni, megszárítani.

Ó majdnem elfelejtettem: Leöblítés után egy nagyon jó nedvszívó pamut anyaggal felitattam a csizmákról a vizet, majd száradás közben többször átdörgöltem őket a gumi cipőkefével.
A velúrszálak így nem tapadtak össze.

A megrendelt csomagot péntek reggel fel is adtam Krisztinának, így ma (szombat) reggel a kiválasztott Pick-Pack pontban már át is vehette azt Székesfehérváron. :-)
Nem tudom lesz-e bátorsága Krisztinának a fenti tapasztalatok alapján nekiugrani a saját bézs csizmájának, de ha igen, remélem dokumentálja majd :-)1 megjegyzés:

munkaruhawebshop írta...

Nagyszerű munka egy ilyen szép cikk közzétételéhez. A cikked nem csak hasznos, de ez is igazán informatív. Köszönjük, hogy hajlandó volt megosztani velünk az információkat.munkaruha

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Gold Price in India