Velúr csizma

Csütörtökön a Facebookon beszélgettem Zalán, Luca és Zete anyukájával. Van egy bézs velúr csizmája, amire már ráférne egy kis tisztítás, de tanácstalan volt, mivel fogjon hozzá.
Én korábban a cipőboltban vásárolt velúrtisztítóval és gumikefével pucoltam a velúr cipőimet. Krisztina azt mondta, hogy ő a csizma bőr részét már többször lemosta marhaepe szappannal és mindíg gyönyörű lett a csizma azon része. A férje bátorította, hogy essen neki a velúr résznek is a marhaepe szappannal.
Javasoltam, hogy ha nekilát, akkor a szórófejes szappant próbálja meg, az nem ragad a bőr rostjaiba.
Hogy ne kelljen feleslegesen megvásárolnia a szórófejes marhaepe szappant, csak akkor, ha valóban tudja is majd erre a célra használni, gyorsan előrántottam az én barna velúr félszárúmat és nekiestem. :-)

A cipők orrát befújtam a Heitmann 250-ml-es szórófejes, marhaepe kivonatot tartalmazó folyékony folttisztítóval. A kifújáskor keletkező hab azonnal összeesik és eltűnik, úgyhogy, bár gyors voltam, majdhogynem csak a hab emlékét sikerült lefotóznom. :-)


 
A terméket kb 10-15 percig hagytam a cipőkön, majd langyos vízzel leöblítettem azokat. Lemosáskor színvesztés nem volt, a szappan nem fakította ki a cipőt és már nedvesen, sötéten látszott, hogy a cipő a száradás után szép lesz. Gyorsan visszaigazoltan az eredményt Krisztinának a Facebookon, így az áruházban a kosárba rakott termékeket meg is rendelte.

A csizma azóta megszáradt és valóban szép lett, de egy dolog hibádzik, ugyanis jól látható maradt, hogy melyik rész lett tisztítva, és melyik nem. 

Ne rémüljetek meg, a valóságban gyönyörű szép barna maradt a csizma és ennél sokkal árnyaltabb a kontraszt a mosott és mosatlan között, de ma kénytelen voltam vaku mellett fényképezni a borongós időre való tekintettel... :-( a fényviszonyok miatt ilyenre sikerült.

Ha kisüt a napocska, gyorsan lefotózom majd megint.  :-) 


És sikerült is: íme a napfényes eredmény direkt és szórt fénynél:
Szóval, alkalomadtán vár még rám egy futam, a csizmákat teljes egészében be kell spriccolnom a marhaepével és utána az egészet leöblíteni, megszárítani.

Ó majdnem elfelejtettem: Leöblítés után egy nagyon jó nedvszívó pamut anyaggal felitattam a csizmákról a vizet, majd száradás közben többször átdörgöltem őket a gumi cipőkefével.
A velúrszálak így nem tapadtak össze.

A megrendelt csomagot péntek reggel fel is adtam Krisztinának, így ma (szombat) reggel a kiválasztott Pick-Pack pontban már át is vehette azt Székesfehérváron. :-)
Nem tudom lesz-e bátorsága Krisztinának a fenti tapasztalatok alapján nekiugrani a saját bézs csizmájának, de ha igen, remélem dokumentálja majd :-)2 megjegyzés:

munkaruhawebshop írta...

Nagyszerű munka egy ilyen szép cikk közzétételéhez. A cikked nem csak hasznos, de ez is igazán informatív. Köszönjük, hogy hajlandó volt megosztani velünk az információkat.munkaruha

munkaruhawebshop írta...

Nagyszerű cikk, nagyon hasznos és magyarázat eladó munkásnadrág

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Gold Price in India