Igazi TIHANYI

Nagy hírem van! :-)
Mától a webáruházunkban kapható az igazi, magyar, kiváló minőségű
Ezek a termékek ma érkeztek meg. Teljesen fel voltam villanyozva, rögtön neki is láttam a doboz kibontásának... Azt a fantasztikus illatot, ami elöntötte a szobát! Becsuktam a szemem és rögtön a tihanyi levendulásban találtam magam, egy kellemes nyári estén, a lemenő nap sugaraiban fürdőzve...
Friss, mondhatni kissé mentolos, mégis nyugtató, lágy illat, a napsugarak minden melegével, az illóolajok zamatával. Ha hozzáérünk a növényhez, egész nap illatozni fog kezünk. :-)
Bevallom, eddig még soha nem tároltam ruháim közt levendulás zsákocskát :-( Most megtudtam, hogy miről is maradtam le!
A levendula illata teljesen magával ragadt, és nekiláttam, hogy az interneten felhasználási lehetőségek után kutassak.
Olyan gyógynövény ez, melyet már nagyszüleink is széleskörűen alkalmaztak és melyet ma is szívesen használunk:  Biztos vagyok benne, hogy a huszadát sem soroltam itt fel a lehetőségeknek!

  És akkor most nézzük meg, milyen levendula gyógyteákat készíthetünk, különböző betegségek esetén?

  Közvetlen fogyasztásra készíthető forrázattal is és rövid ideig tartó főzettel is. Fontos az edényt fedni, hogy az illóolaj ne távozzon el.
  A levendula enyhe idegnyugtató hatású, fejfájást és fájdalmat csillapító, görcsoldó, segíti az emésztést, csökkenti az ideg alapú gyomor- és bélbántalmakat, a stressz okozta magas vérnyomást, az alvászavarokat.
  • Migrén ellen: 1 liter vízzel leforrázunk 20 g szárított levendulát, 5 percig hagyjuk állni, mézzel édesítünk.
  • Légutakra: 1 liter vízzel leforrázunk 20 g levendulavirágot és 20 g fodormentalevelet. Naponta 3szor egy csészével.
  • A nyugalomért: 3-4 teáskanál szárított levendula leforrázunk, 10 percig állni hagyjuk. Mézzel fogyasztjuk.
  • Alvászavar, idegesség ellen: 2 teáskanál levendulavirágot forrázzunk le csészényi vízzel, hagyjuk 10 percig lefödve, majd szűrjük le. Az esti órákban, lefekvés előtt igyunk belőle. 1-2 csészével.
  • Idegeskedésből, stresszből, lelki problémákból származó gyomorfájásra: 2 teáskanál levendulavirágot forrázzunk le csészényi vízzel, hagyjuk 10 percig lefödve, majd szűrjük le. Étkezések után fogyasszuk. A levendulával együtt más emésztésjavító növényeket is használhatunk.
  Aki szereti a tejeskávét, reggelente meglepheti magát egy fantasztikus  Levendulás cafe melange-val:  • 1 teáskanál levendulavirágot forrázzunk le 2 dl forró tejjel és hagyjuk pihenni 10 percig. A virágot célszerű teakosárba tenni, így nem kell leszűrni az áztatási idő elteltével.
  • Egy tejeskávés pohárba tegyünk 1-2 teáskanálnyi mézet. Öntsük rá a levendulás tej 2/3-át.
  • A maradék 1/3 tejet tejhabosítóval habosítsuk fel, majd öntsük a többi tejre. Engedjünk bele egy eszpresszót.
  Akkor készítettük megfelelően, ha a kávé a tejhab és a tej közé kerül, így egy négycsíkos kávét kapunk, csodálatos levendula aromával.
  Kávé nélkül isteni finom levendulás mézes tejet  kapunk.


  0 megjegyzés:

   
  Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Gold Price in India