FELHÍVÁS

VALÓS FELHÍVÁS, HA TUDSZ, KÉRLEK TE IS SEGÍTS!

(Beszéltem  Szabóné Förhétz Krisztina óvodavezetővel, valóban érvényes az alábbi felhívás!)Talán sokan nem tudják, de Budapesten működik egy óvoda, melybe hajléktalan gyermekek járnak. A kicsik minden nap tiszta ruhát és élelmet kapnak, és fürdetik is őket. Az óvodának, a gyermekeknek nagy szüksége lenne 98-146-os méretű ruhákra és 24-35-ös cipőkre, mondta el  Szabóné Förhétz Krisztina óvodavezető.
Az ovi 2004-ben szükségből nyílt, hiszen a szabályok szerint az óvodákba csak olyan gyermek vehető fel, akinek lakcíme, tartózkodási helye van. A szakemberek szerint a fedél nélküli gyermekek száma Magyarországon közel ezer fő, ők lakásnak nem minősülő helyiségekben, például pincékben húzzák meg magukat. A pesti hajléktalanóvodába egész Budapestről viszik a gyerekeket. Az ovi reggel hétkor nyit, a gyerekeket először megfürdetik, aztán tiszta ruhába öltöztetik, és enni kapnak, mert nagy részük délután négytől másnap reggelig nem eszik. Nincs mit.
Az óvodavezető szerint az ő kis óvodásainak az a legnagyobb örömük, ha van mit enni. Minden ételt megmutatnak nekik, ha lereszelnek egy káposztát, azt is, mert volt olyan kicsi például, aki úgy érkezett hozzájuk, hogy kizárólag a krumplit ismerte.
Aki tud ruhákat és cipőket küldeni, az alábbi címre juttassa el:1086 Budapest, Dankó u. 11.Reméljük, megkönnyítjük az óvoda életét, és minél több hajléktalan kisgyermeknek tudunk örömet szerezni.
Tartós élelmiszernek és játékoknak is örülnének az óvodában.Svéda Dóra
JÓL-LÉT Közhasznú Alapítvány
1114 Budapest, Károli Gáspár tér 2.
sveda.dora@jol-let.com
3190331

Köszönöm, hogy elolvastad!
Ha van blogod, kérlek linkeld be az oldalam, hogy más is segíthessen, vagy nyomj egy megosztás gombot a Facebookon: http://www.facebook.com/pages/Budapest/NaturOnline-Kft-J%C3%B3-%C3%A1ron-web%C3%A1ruh%C3%A1z/158049154224726


Ha van zümm-öd, twitter-ed használd kérlek, vagy küldd tovább mailben! Jó lenne, ha főleg gyermekes családokat érnénk el, hiszen NEM pénz adományról van szó, hanem kinőtt gyermekruhákról és cipőkről!
Én már készítem a csomagot :-)


Szép napot, Trixi

0 megjegyzés:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Gold Price in India