Japán - Babits Mihály Gimnázium

Ezen a a hét végén, szombaton a Babits Mihály Gimnáziumban Jótékonysági rendezvény volt, melyen férjem által én is részt vehettem.
Ebbe az iskolába jár a férjem egyik edző társának a lánya, aki ilyetén mód érdekelt volt a rendezvény szervezésében.

Az idei tanévben az iskola tanulója egy japán diáklány is, akinek a  köszönetnyilvánító levelét minden résztvevő megkapta.


A jótékonysági napon sok látnivaló akadt.


Lehetett Taiko dobosokat nézni és hallgatni, volt origami hajtogatás, sushi és maki készítés és kóstoló, lehetett japán képregényeket és nyelvoktató füzeteket, munkalapokat vásárolni.


A kép és hangfelvétel nem a legjobb, sajnos csak telefonnal tudtam dolgozni :-(

Férjemék aikido bemutatót tartottak. Erről később tudok majd videót feltölteni, ha megkapom az anyagot, mert amíg a férjuram ugrált a tatamin, addig mindkét kezem lefoglalta Marci fiunk.

A bemutató után beültünk a menzára. Én jól belaktam makival (14 db lecsúszott... hiába na, imádom!) a többiek pedig, akik tényleges fizikai munkát végeztek, magyar szendvicsekkel és süteményekkel csillapították kalória iránti igényüket.
Később még vettem két szójegyzetet (magyar - japán és japán - magyar), valamint hiragana és katakana japán írás gyakorló munkafüzetet. :-)

Szép számmal voltak résztvevők az iskolai rendezvényen. A jótékonysági nap bevételt az iskola a Japán károsultak részére fogja eljuttatni.

Örülök, hogy részt vehettünk ezen a kezdeményezésen, és hozzájárulhattunk az adomány összegéhez.

0 megjegyzés:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Gold Price in India