Kenyér sütés

Sziasztok!
Nyaralásból visszatérve, újabb lendületet vettem. :-)
Tudom, már többször elrugaszkodtam a blog címétől és most sem a biotisztaságról szeretnék írni... bár átvitt értelemben, használhatjuk a biotisztaságot a saját testünkre, szervezetünkre is. Milyen visszás is lenne, ha nem törődnék a magam és családom szervezetével, avval, hogy milyen tisztaságú ételeket eszünk, és megelégednék annyival, hogy mosódióval mosok, mert az nem szennyezi a környezetet.
Fontos, hogy mit eszünk.
Édesapám már nagyon régóta saját maga, itthon süti a kenyerét :-)
Nekem is voltak gyenge próbálkozásaim, tuti receptek és a végén mindig kiderült, hogy hiányzik belőlem a háziasszonyok sütő vénája.
Kár lett volna pocsékolni a lisztet, maradtam a kenyérsütő gépnél és a kész kenyérsütő liszteknél (ami tudjuk mégsem az igazi), majd mikor "meggörbült" a gépünk, visszatértünk a pékhez.
Édesapám (örökmozgó 70-es) hozott nekem jó egy hónapja egy füzetecskét. Nem holmi fénymásolt szórólapot, nyomdai minőségi tájékoztatót, a Szabó Malom termékeiről és receptekről.
Apu legekben beszélt a lisztről, ő az utóbbi időben ezekből sütött már. Beszéltem a malommal, az áruházba feltöltöttem a termékeket, majd végre én is kisütöttem az első kenyeremet. :-) Az erről készült fotókat szeretném most megosztani veletek:
A dagasztást géppel végeztem, mindent pontosan a recept szerint :-) Eddig soha nem nézett ki ilyen jól egyik sütés előtti kenyerem sem!

 Íme a sütőből frissen kivett kenyér

 és a formától megfosztott kenyér.

 1 óra pihenés után szeletelve


és megkóstolva.


Nagyon finom lett :-)

Ha kedvetek van kipróbálni, az áruházban megrendelhetitek a liszteket. Nemsokára a receptek is megtalálhatóak lesznek ugyanott. 


Sok szeretettel, Trixi

2 megjegyzés:

Bea írta...

Ez de jó ötlet, hogy nyitható formában sütöd.

Trixi írta...

Igen, annyira könnyű így kezelni, ráadásul ebben a formában tutira nem sül oda. :-) Ó hányszor próbáltam már zsírozott jénaiból meg tepsiből kivadászni az elvetélt próbálkozásokat....

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Gold Price in India