Maki

A hét végén ráakadtam a makrobiotika.blogspot.com oldalra, ahol fantasztikus recepteket találtam Marobiotika témakörben.
Bevallom, leginkább a japán ihletésű ételek ragadtak magukkal (de az összes többi is fantasztikusan nézett ki), ezért muszáj volt beszereznem pár alapanyagot ma délelőtt.
Első körben ezt a receptet készítettem el:


A leves 20 perc alatt elkészült és két nagy adag lett belőle. Az egyiket délben, a másikat délután,  uzsonnára fogyasztottam el :-)
Vacsorára, folytatva a mai feelinget, -nem először és biztosan nem is utoljára- makit készítettem. Szerintem az eddigi próbálkozásaim közül ez sikerült a legjobban... mint tudjuk gyakorlat teszi a mestert. :-)


Három ízesítéssel készítettem őket:
  • Avokado
  • Pácolt retek
  • Pácolt bojtorján szár
Hús szóba sem jöhet töltelékként.
Tálaláskor raktam mellé pácolt gyömbér szeleteket, japán vizitorma krémet (jó erős wasabi-t), és fogyasztáskor kevés szójaszószt löttyintettem alájuk.

Egy biztos, a maki betekerésére használt nori alga lap fantasztikusan gazdag jódban. Így azoknak, akiknek az orvos jódozott só használatát javasolja, kifejezetten hasznos lehet (valószínűleg ezért bukom az alga készítményekre már rég óta).

A makrobiotika egyébként nagyon felcsigázta az érdeklődésemet, hét végén sokat beszélgettem az interneten látott videókról, és talált receptekről a nővéremmel. Ő abszolút nyitott az új, egészséges étkezési irányzatokra. Így erősen gondolkodunk azon hogy részt vegyünk az októberben induló táplálkozástudományi kurzus sorozaton a Makrobiotika Intézet -ben.
Megköszönném a hozzászólásokat, ha valakinek lenne tapasztalata már a Makrobiotikában :-)
Nagyon szép estét kívánok, Trixi


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Pacalpörkölt, algába csavarva? Hmmm. Jól hangzik?? :)

Na jó, csak vicc volt. Tök jól néznek ki ezek a makik! Jómagam még egyszer sem ettem ilyen finomságot, de itt lenne az ideje. :)

Trixi írta...

1x ugorjatok át :-) Majd készítek :-)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Gold Price in India