INDISO SPELEO TERÁPIA


Hallottatok már az Indiso Speleo Terápiáról?
Nem?
Én is csak nemrég szereztem tudomást róla, egy nagyon kedves vásárlóm ajánlotta mint a leghatékonyabb létező sóterápiát. Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar ki is fogjuk próbálni...
Két hete a kisfiamnál nehézlégzés alakult ki, az eddig hatásos asztma gyógyszerek alkalmazása ellenére is. Bementünk a Heim Pál kórházba, ahol bent fogtak minket három napra. :-(
A gyógyszerek mellett immáron orvosi javaslatra, elkezdtük a kórház G épületének alagsorában a kezeléseket.
Liszkai Ágnestől  a terápiás helyiség üzemeltetőjétől kaptam egy bő tájékoztató anyagot, amit meggyőződésből szeretnék itt és most megosztani veletek.
Kisfiam három és fél éves, így nem igazán tudja megfogalmazni még, hogy mit érez a terápia előtt, alatt és után, de mivel én is benn vagyok vele, ezért saját magamon tapasztalom a levegőbe porlasztott és belélegzett só jótékony hatását. Régi megfázásokból lerakódott váladék szakad fel a tüdőmben, az orr- és arcüregem tisztul, a légzésem mélyebbé vált. :-) A belélegzett só folyamatosan hat, még itthon is tisztul a tüdőm.
Minden elismerésem a sóbarlangoké a sószobáké és a sóhomokozóké, de számomra ez a terápia viszi a pálmát! :-) 

A tájékoztató:

A száraz speleo terápia évszázadok óta ismert és bevált módszer Európában az alsó és felső légutak megbetegedéseinek kezelése során. A tapasztalatok szerint preventív és rehabilitációs céllal is alkalmazzák nem csak a légúti panaszok gyógyítására és megelőzősére, hanem az immunerősítő faktornak köszönhetően egyéb vírusos és bakteriális fertőzések kivédésére. A terápiának köszönhetően 25 000 páciens statisztikai adatait figyelembe véve a résztvevőknél negyedére csökken a betegnapok száma éves szinten! A módszer lényege, hogy a természetes gyógyító közeg – egy sóbánya - reprodukcióját használják terápiás céllal.
Dr. Tóth László fül-orr-gégész főorvost kérdeztük az INDISO SPELEO TERÁPIA kapcsán.

Kedves Doktor Úr hogyan működik a terápia?
A terápia gyógyhatása a speciális NaCl-ban rendkívül gazdag, száraz gyógy-közegnek köszönhető, amelyben a szemcsenagyság apró, maximális a koncentráció, alacsony a nedvességtartalom, állandó a hőmérséklet, a levegőgázok összetétele és a légnyomás. A páciens belélegzi a száraz hatóanyagot, amely azonnal eljut a legkisebb hörgőcskékbe, légjáratokba. Ott feloldódik, magához vonzza a szennyeződéseket, amelyeket a beteg később felköhög, illetve a véráram metabolikus folyamatai során a szennyeződés elhagyja a szervezetet. A mesterséges gyógy közeg működési mechanizmusának legfontosabb tényezője a légzőszervek nyálkahártyájára és a hörgők simaizom szerkezetére kifejtett pozitív hatás.

Miből áll egy kúra?
A kúra megkezdése előtt mindenki orvosi vizsgálaton esik át. Ezt követően egy teljes kúra 10 vagy 20 kezelési alkalomból áll, függően a betegség krónikusságától, illetve a kezelés céljától. A kúra hatékonysága szempontjából célszerű rendszeresen megjelenni. Gyermekeknek az alkalmankénti benntartózkodás 45, felnőtteknek 60 percet jelent. A kezelések csoportosan működnek.

Milyen előnyei vannak a kúrának?
Az INDISO SPELEO TERÁPIA az egyedüli olyan egészségügyi fizioterápia, ami orvosi kontroll és szakasszisztencia mellett zajlik. Egyedi, különlegesen tiszta, ezért maximális hatásfokú hatóanyaggal, illetve rendkívül finom szemcseméretet produkáló orvosi berendezéssel dolgozik a megfelelő gyógyhatás érdekében. Teljes körű, külső szervek által tanúsított EU-s szabványoknak megfelelő ISO minősítésekkel rendelkezik.

Gyerekeknek játék, felnőtteknek relaxáció:
A rendelő relaxációs központként működik, ahol a gyermekek és felnőttek külön terápiás helyiségekben kúrálódnak. Gyerekek számára játszóház van berendezve, ahol kedvükre szórakozhatnak, a kezelés alatt. A felnőttek relaxálhatnak zenehallgatással, olvasással.

Milyen eredményeket várhatunk?
A hatékonyság a terápia alkalmazása során kimagasló. A kutatások tapasztalatai szerint felnőttek körében mintegy 88-90% ért el jelentős javulást, a gyermekek körében ez a szám 90-92%-ra tehető. A terápia 100%-ban természetes, mellékhatásoktól mentes és biztonságos hosszú távú megoldás a problémákra. A Magyar Fül- Orr- Gégész és Tüdőgyógyász Szakmai Kollégiumok az INDISO terápiát kiegészítő kezelésként támogatják!

Gyógyhatások tekintetében a legfontosabb a gyulladáscsökkentés, a túlérzékenység csökkentése, a köpetoldó hatás, a dezinfektáló és antibakteriális hatás, valamint az immunrendszerre való jó hatás.

Kiknek javasolják a kúrát?
Asztma, allergia, szénanátha, Krupp, COPD légcsőhurut, hörghurut, arcüreggyulladás, légúti gyulladásos betegségek esetén, dohányosoknak, teljesen egészséges városlakóknak preventív immunerősítésnek, teherbíró képesség fokozónak. Ellenjavallt állapotok is vannak – erről minden esetben a szakorvos dönt.

Mit mond a kínai orvoslás: 
A több ezer éves - napjainkban újra felfedezett - hagyományos kínai orvoslás rendszerében a légzés a tüdő és a vese meridián enegiáira támaszkodik. A tüdő az "égi energiákat" gyűjti össze belégzés közben, a vese pedig a velünk született eredendő energiákat fogadja, támogatja. A légúti megbetegedések hátterében a vese energiáinak lemerülése, hiánya áll. Emiatt gyakoriak a megfázások, fülfájás, fülzúgás, derékfájdalmak, illetve térdizületi fájdalmak. Az intenzív sóterápia azon túl, hogy közvetlenül segíti a tüdőt, a letapadt váladék fellazításával egyidőben erősíti és tölti a vese energiáit. Így egyszerre több helyen fejti ki jótékony hatását, segítve ezzel a szervezet harmonikus működését.


Információ, időpont: INDISO Kft.
INDISO SPELEO RENDELŐ: Heim Pál Gyermekkórház
1089. Budapest, Üllői út 86. ’G’ épület
Tel/ Fax: +36/1/459 9242,
Mobil: 06 30 982 4889 Liszkai Ágnes


Egészségpénztári elfogadóhely és üdülési csekket is elfogadnak! :-)
Most a 10 és 20 alkalmas bérletekre 30% kedvezmény!

Ma csináltam pár képet a "bányában":

 

Sok sikert kívánok mindenkinek a megelőzéshez, a gyógyuláshoz és a szinten tartáshoz! :-)
Trixi

1 megjegyzés:

Tiffanylda írta...

Bizony, ez nagyon klassz! Mi is jártunk sokáig az unokákkal, szerencsére úgy tűnik kinövik..., de lekopogom gyorsan! Ott "homokoztunk" mi is, vagy csak ők, miközben én meséltem. Mindenkinek nagyon ajánlom, aki egy kicsit is érintett!!!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Gold Price in India