Restaurálás

Szeretnéd, ha régi bútoraid ragyognának?

 Évekig próbálkoztam mindenféle bútorápolóval, bevallom kicsi és még kisebb sikerekkel. Az 
 aerosol-os változatot több éve kiiktattam, de a legjobbnak vélt magyar folyékony bútorápolóm méhviasz tartalommal is kevésnek bizonyult. Ráadásul a méhviasz tartalmat nem tudtam felfedezni az összetevők között. Az ára éppen elfogadható, de egy 500 ml-es flakon két takarításra volt elegendő. 
Csak illusztráció :-D
De nyáron végre kipróbáltam a Bionur bőrápolót, amit a Rosmarin Kft. gyárt. 
A cég büszkeségei:
  • saját fejlesztőlaborban dolgoznak
  • kizárólag ökológiai termékeket gyártanak, amelyek nem tartalmaznak foszfátokat, klórt és más káros alapanyagokat
  • biológiailag jól lebomló készítmények
  • több termékük EU-Ecolabel minősítést nyert 2012-ben  (Súrolókő, tisztítógél)
  • gyártáshoz szükséges energiát a napenergia segítségével állítják elő.
Kis kitérő után visszatérve, hogy kipróbáltam és rögtön megszerettem. Az eddigi 250 ml folyékony semmi helyett elhasználtam 1/4 flakon tényleg méhviasz tartalmú bútor és bőrápolót, amitől ragyognak a fa és bőr tárgyaink. Nem kellett előtte portalanítani csak a kis szivacs segítségél áttöröltem mindent. Meglepően tapasztaltam, hogy egy hét múlva nem állt ujjnyi vastagon a por és azóta is csak egy száraz kendővel törlöm és fényesítem.
A bőr ülőgarnitúra sem lett ragacsos, helyette kellemesen megpuhult és visszakapta eredeti színét. A barokk stílusú bútorok okoztak még nagy problémát, mert a faragott részeken igen megkopott az évek helytelen takarítása során. Ezeknél a szekrényeknél valódi restaurálást hajtottam végre ezzel a kis tégelybe zárt csodakrémmel.
Régi bútoraink állapotának megóvása, élettartamának meghosszabbítása és esztétikai értékének a megőrzése pár perc alatt.
Amikor így belejöttem, akkor az emeleten elővettem a kezeletlen fenyő virágállványt, amin egy-két vízcsepp folt éktelenkedett. Ezzel is csodát műveltem. Szó szerint újra csiszolás és lakkozás egyben 10 perc alatt.
Sőt még tovább merészkedtem. Tetőtéri velux ablakaink kb. 8 évesek. Sarkaiba befolyt a víz és a nyári meleg, hát nem tett jót nekik. Bekentem minden részét ahol értem és sokkal szebb lett. 
A végén pedig az sem mellékes, hogy az illat, amit a méhviaszos ápoló kölcsönzött a szobának???Hm.....

Egy szóval mindenkinek ajánlom a bőrápolót, de az összes többi terméket is.
Hamarosan folytatom még pár terméktapasztalattal.

Kellemes őszi napokat kívánok!
0 megjegyzés:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Gold Price in India