Készítsük házilag

Miért házilag???
  •  mert egyedi
  •  mert megbízható minőség és összetétel
  •  mert olcsóbb
  •  mert sok esetben környezetbarát.......
  •  és még sok érv sorolható

Akkor kezdődött az itthoni barkácsolás a családban, amikor egyedi bútorgyártót kerestünk beépített szekrény készítéséhez. Az asztalos mért, számolt, majd megérkezett az árajánlattal. A gond ott kezdődött, hogy az Ő elképzelése szerint a szekrényajtók szélessége mind különböző lett volna, mert a gyártótól csak ilyen méretű ajtókat kap. Akkor mi az egyedi gyártás?????
Ezt még a párom is meg tudja csinálni, sőt sok hölgytársam is. :-)
Azóta elkészült pár polc, szekrény sőt még egy galériai is apa kezei által.

Ezt követte sok apró lépés. Kenyérsütés, joghurt-, vaj-, vajkrémkészítés, majd elérkeztünk a kozmetikumokig. Folyékony szappan, hónaljdeó, napozókrém, testápoló stb.
Most viszont az "Anya spórol" blogban olvasott házi popsitörlőt alakítottam át fertőtlenítő kendővé. Személy szerint nagyon szeretem, mert sok kendőt használok a wc-ülőkék törölgetésére. Viszont azt nagyon nem szeretem, hogy vegyszeres és a kendő nem bomlik le, mint a papír.

Elkészítettem hát a házi törlőkendőt

Félbevágunk egy tekercs jó minőségű papírtörlőt, majd egyesével letépegetjük és egy műanyag dobozba egymásra hajtogatjuk, hogy kihúzásnál hozza magával a következő lapot. A folyadék elkészítése két módon lehetséges. Nem domestossal!!!!!:-)
Az 51 lapot felöntjük 2,5 dl Decosan általános fertőtlenítővel, ami 99,9%-ban elpusztítja a vírusokat, gombokat és baktériumokat mindezt úgy, hogy a számunkra fontos baktériumok nem pusztulnak el. Kizárólag természetes alapú összetevőkből áll, ezért nem toxikus, nem veszélyes és nem kell leöblíteni. A reklámokból jól ismert fertőtlenítő helyett, ami mindent, még az élővilágot is elpusztítja.Brrrrr.....

Az ára??? Anya szerint (anyasporol) spórolhatunk mindenen és szerintem ezzel is ezt tesszük. A lapok kb 100 Ft-ból megvannak (51-60 db), majd a folyadék 508 Ft. Gyors néztem egy internetes árat a szép sárga mindent ölő törlőkendőre, 1198 Ft-tól 1454 Ft-ig, de vigyázzunk bőrrel ne érintkezzen!!!!!!
Szóval spóroltunk is, de legtöbbet a családunk egészségén és a környezetünkön.

A másik folyadék talán még olcsóbb,de előtte mindenkinek meg kell ismernie ezt a természetes fertőtlenítőt:

"Teafaolaj az egyik legcsodálatosabb természetes, több mint 80 szerves alkotóelemből álló, tudományosan bizonyított gyógyító hatású kivonat. A teafa (Melaleuca altemifolia) kb. 

8m magas, levele kicsi és keskeny, krém színben virágzó, Ausztráliában honos fa. A teafaolaj kitűnő antiszeptikum, használata bőrgyulladás, égés és szúrás okozta sérüléseknél nagyon elterjedt. Nélkülözhetetlen a vagina fertőzése, pikkelysömör, arthritis panaszok esetén. Kitűnően használható izom- és más fájdalom csökkentésére, az ínygyulladás és szájüreg daganatok, orrdugulás, bőrpír, torokgyulladás és számos gombás fertőzés kezelésére.
A teafaolaj széleskörű alkalmazása az olaj két egymással szorosan 
összefüggő tulajdonságán alapul:
A teafaolaj elpusztítja a betegséget terjesztő mikroorganizmusokat,
 baktériumokat és a gombát.
Az teafaolaj fenti hatásával egyidejűleg pozitívan befolyásolja az ember immunrendszerét, azaz a szervezet védekező képességét az egészséget fenyegető kórokozókkal szemben. "

Általános fertőtlenítőszert készíthetünk 2 ml illóolaj 8 liter vízhez. Nekünk 2,5 dl vízre van szükségünk, akkor mennyi illó kell??? (0,0625 ml) Egyezzünk ki két-három cseppben. 
Árát tekintve a teafaolaj 5 ml 630 Ft, a 0,0625 ml kb 8 Ft + a 2,5 dl víz.
A teafaolaj felhasználása  utána sem okozhat gondot.Nemrég olvastam egy tanulmányt, ahol kiderült, hogy a legtöbb kórokozó nem a wc-ben, hanem a mosogatóban van. Ezért a mosogatószer legfontosabb alapanyaga a teafaolaj, hogy a szivacs és kendő mindig fertőtlenítve legyen.:-)

0 megjegyzés:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Gold Price in India